Q. HOW DO | GET A POWER OF ATTORNEY OR NOTARY?

A. The legal office is still providing powers of attorney and notaries on a walk-in basis Monday — Friday,
0730-1630. To limit the amount of time spent at the legal office please go to the Legal Worksheets link
online at: https://aflegalassistance.law.af.mil. Once you have completed the worksheet, you will be
given a ticket number. Please bring your ticket number with you when you stop by the office to expedite
the process.

Q. I NEED LEGAL ASSISTANCE OR AWILL DRAFTED. HAVE THE PROCEDURES
CHANGED?

A. While we are still offering legal assistance by appointment, in an attempt to reduce in-person contact,
we are prioritizing in-person appointments for those deploying.

If you are not deploying and require legal assistance, please contact our office at 722-5322. We will
make every attempt to provide you legal assistance via WebEx video chat when feasible. WebEx is
accessible via a desktop computer with camera capabilities at Webex.com or from your smart phone by
downloading the app from the App Store. You do not need a WebEx account to participate in a video
chat. Please have your DoD ID card available so that we can verify your eligibility.

When requesting assistance in obtaining a will, please complete the applicable worksheet(s) online at:
https://aflegalassistance.law.af.mil. Once you have completed the worksheet, you will be given a ticket
number. Please provide that number to us when you call (722-5322) to make an appointment. Doing so
will help minimize the amount of time required in our office.

Q. WHAT IF I NEED AN ARTICLE 137 REENLISTMENT BRIEFING?

A. The legal office is no longer holding our normally scheduled group Article 137 Reenlistment Briefing.
Instead, please send your reenlistment worksheet to the JA org box at 4fw.jal@us.af.mil along with a
contact phone number and personal email address. Someone from the legal office will email you the
Acrticle 137 Reenlistment Briefing slide show and follow-up with a phone call. After you speak to a legal
representative, they will email you your signed reenlistment worksheet.

The information provided in this document does not, and is not intended to, constitute legal advice; instead, all information and content contained
herein are for general informational purposes only. This document may not constitute the most up-to-date legal or other information. This
document contains links to other third-party websites; such links are only for the convenience of the reader, and the United States Air Force does
not recommend or endorse the contents of any third-party site. Readers should contact an attorney to obtain advice with respect to any particular
legal matter. No reader should act or refrain from acting on the basis of information on this site without first seeking legal advice from counsel in
the relevant jurisdiction.
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Q. WHAT IF MY CURRENT LEASE IS UP, AND | AM UNABLE TO MOVE DUE TO THE
TRAVEL RESTRICTIONS?

A. Residential leases typically include a standard clause stating that any holding over after the term of the
lease agreement expires will, with the Landlord’s consent, create a month-to-month tenancy, which either
party may terminate by giving written notice to the other party at least 30 days prior to the intended
termination date (subject to any applicable local laws).

Consequently, as long as your landlord agrees, you may be able to extend your lease agreement under the
same terms (i.e., no change in amount of rent) on a month-to-month basis for as long as the current
emergency lasts. You should communicate your intent to your landlord as soon as possible (preferably in
writing, or verbally with written notice to immediately follow).

If you have invoked your rights to terminate your lease agreement early pursuant to the Servicemembers’
Civil Relief Act (SCRA), you need to provide supplemental written notice of your intent to remain to
your landlord without delay.

In the end, prompt and clear written communications with your landlord about your intent and the
expected duration of your continued stay at the leased residence are essential to making sure that you are
able to remain through the duration of the current emergency.

Q. WHAT IF I HAVE PCS ORDERS AND | WILL NEED TO BREAK MY LEASE PRIOR TO
MY PCS, BUT MY PCS IS CURRENTLY ON-HOLD DUE TO COVID-19?

A. Servicemembers and their dependents that are currently on or expecting to receive Permanent Change
of Station (PCS) orders, both CONUS and OCONUS, should put their landlord on notice of their orders
but are encouraged to delay submitting Servicemembers Civil Relief Act (SCRA) notices of lease
termination until after the stop movement order has been lifted. This will help to ensure you can continue
to reside in your current residence, because although SCRA allows Servicemembers to terminate
residential leases pursuant to military orders, including PCS orders, it does not require landlords to re-
lease those premises to the Servicemembers and their dependents following a validly tendered
termination.

Please contact the legal office if you find yourself in this situation, and we can advise you based on your
unique circumstances.

Q. WHAT IF | ALREADY BROKE MY LEASE OR PROVIDED NOTICE OF MY INTENT TO
VACATE USING SCRA PROTECTIONS, AND | AM UNABLE TO MOVE DUE TO THE
TRAVEL RESTRICTIONS?

A. A servicemember who has provided written notice to his/her landlord pursuant to SCRA and is unable
to move should immediately contact his/her landlord, advise them of the situation, and see if the landlord
will agree to the servicemember holding over and extending the lease on a month-to-month basis.

If your landlord is not receptive to this, please contact the legal office and we can advise you based on
your unique circumstances.
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Q. WHAT IF | WAS SCHEDULED TO PCS AND | ALREADY SIGNED A LEASE AT MY NEW
DUTY STATION, BUT | AM UNABLE TO MOVE DUE TO THE TRAVEL RESTRICTIONS?

A. A Servicemember in this situation should immediately contact their landlord in order to request a
modification of the lease agreement due to the current circumstances. Our office may be able to assist
you with requesting a modification by sending a letter to your landlord on your behalf.

*Please note: Parties that enter into a contract are generally bound by the terms of a contract absent an
agreed upon modification. While there is no requirement that your landlord will grant the requested
accommodation, we will assist you in working with your landlord in an attempt to come to a mutually
agreeable solution.

Q. HOW SHOULD | CAPTURE ANY MODIFIED AGREEMENT WITH MY LANDLORD?

A. Best practice is to ensure all terms agreed upon by a landlord and tenant are reduced to writing and
signed (or acknowledged) by both parties. Ensure that when you communicate with your landlord, you
do so in writing (or follow up with something in writing if you discuss terms verbally).

If you have any questions about how to interpret a provision of your lease agreement, please contact the
legal office and we can advise you based on your unique circumstances.

Q. WHAT IF I NEED TO CANCEL TRAVEL PLANS, OR RESCHEDULE A MAJOR EVENT
THAT IS ALREADY PAID FOR?

A. Unfortunately, if you have not purchased separate travel insurance, any refund you receive will be
determined by the terms of your ticket/purchase agreement. Contact the travel agency/airline/vendor
directly and request that they allow you to cancel or reschedule due to the global emergency.

In addition, if you purchased your tickets with a credit card, you may be able to contact your credit card
company to see if they are able to assist. Some credit card companies offer travel benefits such as
insurance.

Again, we are here to support, so if you have specific questions about an event or a purchase, please
contact the legal office directly.
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